Het Laura’s Bakery Kinderbakboek

Laura Kieft is haar hele leven al dol op bakken. Na haar opleiding Commerciële Economie en een aantal banen in die richting, besloot ze om van haar hobby’s – bakken, fotografie en bloggen – haar werk te maken. Op haar blog Laura’s Bakery plaatst ze wekelijks verschillende recepten, maar ook informatieve artikelen mogen niet ontbreken. De recepten zijn lekker, niet moeilijk en de ingrediënten zijn goed verkrijgbaar. Een combinatie waarmee ze al jaren vele trouwe volgers aan het bakken heeft gekregen. Ook deelt ze op haar tweede blog Handige Baktips allerlei tips die het bakken nóg makkelijker en leuker maken. Een boek kon dan ook niet uitblijven!

Wij ‘kennen’ Laura hier in huis voornamelijk van de wafels die op haar website staan. Ik geloof dat ik ze al wel vijftien keer heb gemaakt sinds vorige zomer. Dat klinkt niet veel, want het liefst eten ze die dingen elke dag, maar ik persoonlijk vind het best wel veel. Aangezien ik niet de grootste bakfan ben zegt dat best veel over hoe lekker ik ze vind. Toevalligerwijs staan ze ook nog eens in dit boekboek, hoewel er een extra ingrediënt aan toe is gevoegd: chocolade.

Allereerst: wat is dit boek werkelijk prachtig vormgegeven. Ik houd van de lekkere zoete kleuren en prachtige tekeningen in dit kinderbakboek. Er is echt op álles gelet tijdens het maken ervan. Nu ken ik de rest van Laura’s boeken niet, maar als ik ze zo op haar website bekijk geldt dat niet alleen voor dit boek.

Ik vind het een absolute pre dat je een boek maakt dat aantrekt,
wil je niet verbleken bij de honderden, zo niet duizenden, andere boeken.

Het slaat misschien nergens op, maar ik heb echt een hekel aan boeken met een spiraalband. Niet omdat ik het omslaan vervelend vind (integendeel, dat vind ik erg prettig), maar omdat die spiraal altijd overal aan blijft hangen en al snel stuk gaat (bij mij). In dit boek zit ook een spiraalband, máár die heeft alleen de handige functie. De cover van het boek zit namelijk over de band heen waardoor het een gewoon boek lijkt, maar waar heel goed doorheen te bladeren is en perfect open blijft liggen. Dat is nog een enorm pluspunt.

Het is in vele opzichten een echt kinderbakboek. Niet alleen heeft het een sprekende buitenkant, maar binnenin het boek staan heldere pictogrammen wat je kindje precies moet klaarzetten, wat voor handelingen ze* moet doen en wat er allemaal nog is voor je baksel.
De instructies zijn kort en helder.


Het zijn recepten met een beperkt aantal ingewikkelde handelingen, waardoor je kind niet al te lang hoeft na te denken. Dat vind ik een enorm pluspunt, want het is toch het allermooist als je een baksel echt helemaal alleen hebt gedaan. Nou oké, misschien wat de Twix maken wel wat lastig, met name het doorsnijden van de cake met daarop de karamel. Daar was wel een heel scherp mes voor nodig. Maar, o, wat waren ze overheerlijk!

Het Laura’s bakery bakboek is écht heel erg toegankelijk voor kinderen om te maken wat ze maar willen. Dat is omdat het gewoon niet moeilijk is. Zo maakten we ook (meerdere keren) de haverkoeken die van ons vijf sterren kregen. Ze zien er op de foto wat bleekjes uit, maar ze waren echt heerlijk.

Ik denk dat bij de kinderen de Twix absoluut favoriet waren, maar ik moet zeggen dat de Nutella swirl koekjes het ook erg goed deden. Oké, niet alleen bij hen. Ook bij ons en ik ben bang dat ik de meeste heb gehad.

Mijn man was erg enthousiast over de ongeschreven bakregels in dit boek. Zo heeft hij toch weer eens wat nieuws geleerd; iets wat hij echt niet wist. Ik heb nog veel meer nieuwe dingen geleerd, maar ik ben dan ook niet de ‘bakker’ in dit huis. Het is tevens het eerste boek dat hij is tegengekomen waarin dit soort weetjes beschreven staan. Dit was voor hem een enorm pluspunt. Ook was hij net als ik erg enthousiast over de tekeningen in dit boek. O, en je kind heeft toegang tot heel veel leuke printables; van kleurplaten tot puzzels. Echt supertof!

Ik kan echt niet anders dan dit boek de meeste sterren te geven die er te geven zijn.

Ik ben echt super enthousiast en absoluut van plan nog heel veel meer baksels te gaan maken in de zomervakantie.

In 2016 kwam Laura’s eerste succesvolle boek uit: Het Basisbakboek Het jaar erop volgde haar tweede boek: Het Laura’s Bakery Bakboek. Oktober 2019 verscheen haar derde boek: Het Borrelhapjes Bakboek- en vorige maand kwam haar vierde boek uit: Het Laura’s Bakery Kinderbakboek.

*Ik spreek van ze en haar in deze recensie, maar daar kan uiteraard net zo goed hij en zijn worden ingevuld 😉

Het Laura’s bakery kinderbakboek – Laura Kieft
Hardcover, 96 pagina’s, uitgeverij Forte Culinair
Bestel je boek hier >>>>