Met 4 pubers naar Avonturenpark Hellendoorn [verslag]

“Gewoon” een dagje weg is al een tijd geleden. Doordat we ons aan de richtlijnen van de overheid willen houden die zijn ingesteld vanwege ‘Corona’, zijn we vooral thuis gebleven met uitzondering van een Corona-veilige week in Center Parcs

Samen Veilig Uit
Op de redactie van TrotseMoeders.nl komen steeds meer berichten binnen van pretparken en dierentuinen die een dagje uit ‘Corona-veilig’ hebben gemaakt. Eén van die berichten bezorgde mijn tweeling veel voorpret: Avonturenpark Hellendoorn doet mee met Samen Veilig Uit, we kunnen dus samen een dagje veilig uit en daar had de tweeling wel oren naar!

Pubers
Allebei mochten ze iemand meenemen, want met je Trotse Moeder door een pretpark lopen is minder leuk wanneer je 13 jaar bent natuurlijk….. En dus hebben 4 pubers zich een volle dag vermaakt in Avonturenpark Hellendoorn, waar echt voldoende te doen is. Niet alleen voor jonge kinderen (waar een heleboel leuke attracties voor zijn) maar ook voor pubers. De attracties met water waren erg in trek, met name de ‘boomstammen’. Voor de dare-devils was er de relatief nieuwe attractie Drakennest, maar ook de achtbaan werd meerdere malen bezocht.

Verzorgd
De Jungle boottocht is vernieuwd en ziet er goed uit. Dat geldt overigens voor heel het park: alles lijkt wel nieuw geschilderd in frisse en vrolijke kleuren. Ook als moeder-die-voor-vervoer-en-tassen-zorgt was het leuk om rond te lopen, ik heb ook echt genoten van de aanplanting met de vele bloemen. Erg verzorgd allemaal.

Corona-veilig?
Vanaf de reservering tot aan het weg gaan uit het park, heeft Avonturenpark Hellendoorn de boel goed georganiseerd. Er zijn voldoende maatregelen genomen om een Corona-veilige dag te beleven. MAAR…. de bezoekers hielden zich totaal niet aan de voorschriften. De duidelijke bewegwijzering werd totaal genegeerd. Er was een prima één-richting-route door het park, met voldoende ruimte om elkaar te passeren, en er liepen constant mensen tegen de stroom in….

Wachtrijen
De wachtrijen bij de attracties waren niet lang, ondanks de gezellige drukte. En toch stonden mensen daar ook in de rij alsof Corona iets uit het verre verleden is…  Avonturenpark Hellendoorn heeft hele duidelijke vakken om in te wachten, desondanks gingen mensen dicht bij elkaar staan. Het was vrijwel onmogelijk om afstand te houden in het park en dat is echt niet de schuld van de medewerkers, die zeer duidelijk waren in hun communicatie!

Conclusie
Een dagje in Avonturenpark Hellendoorn is een groot succes, ook voor pubers. Het is allemaal keurig geregeld rondom de richtlijnen van RIVM en overheid. Houd wel rekening met je medemens. Een groot aantal bezoekers is namelijk niet in de stemming om zich aan de regels te houden…. Toch hadden we een heerlijke dag uit, zeker voor herhaling vatbaar!